Bir cana mal olmadan bir çözüm bulun

Karlıova Onsekiz evler bölgesinde bulunan, yıllardır kullanılmayan ve yıkılması an meselesi olan metruk bina tehlike arz

Bir cana mal olmadan bir çözüm bulun
Yayınlama: 19.04.2024
273

Deprem bölgesi olan ve her seferinde uzmanların işaret ettiği Karlıova ilçesinde hasarlı olan bazı yapılara önlem alınmaması, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Karlıova ilçesi Kanitah mahallesi Onsekiz evler bölgesinde bulunan bir yapının tehlike arz etmesi mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Bakımsızlıktan yapı kolonlarında kırılma, tuğla ve sıvanın dökülmesiyle yıkılmaya yüz tutan yapı özellikle mahallede oynayan çocuklar için büyük bir tehlike arz ediyor. Bina duvarlarının yıkılmasından dolayı bazı çocuklar yapı içine girerek oyun oynadıkları görüldü. Elle dokunulduğunda betonda dökülmelerin olduğu metruk binaya mahalle sakinleri çözüm bulunmasını istiyor.

Yıllardır kullanılmayan ve bakımsızlıktan harabeye dönen yapının canlarına mal olmadan Belediye ve Kaymakamlık yetkililerinden çözüm bekleyen mahalle sakinleri, “Her an bir kazaya sebebiyet verebilir, bunların önleminin alınmasını istiyoruz. Geceleri bazen gençler içeri girip ne yaptıklarını bilemiyoruz. Hergün çocuklar bu metruk yapının yanından geçiyor veya oyun oynuyorlar, birisinin başına inecek burası ama ne zaman. Deprem bölgesinde yaşıyoruz en ufak bir sarsıntıda bu yapı yıkılır, özellikle belediyeden burası için bir önlem almasını istiyoruz. Sahibi kimse onunda bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Canımıza mal olmadan bu yapıya sahip çıksın lütfen, onarılması veya güçlendirilmesi imkansız bir yapı, tek çare bunun acil bir şekilde yıkılması” dediler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.