Karlıova’da kapalı olan tüm köy yolları ulaşıma açıldı

Bingöl’ün en çok kar yağışı alan ve yılın altı ayını ka altında geçiren, adını karla kaplı bir ova olmasından alan 1940 rakımlı Karlıova ilçesi bu yıl kış mevsimini adına yaraşır şekilde yaşıyor. İlçede kapalı olan tüm köy yolları ulaşıma açıldı.

Karlıova’da kapalı olan tüm köy yolları ulaşıma açıldı
Yayınlama: 28.01.2026

Geçtiğimiz hafta yoğun bir şeklide yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için Karlıova ilçesinde karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İlçenin 47 köy ve 30 mezra yolunu açan Özel İdare Ekipleri, son olarak Karlıova ilçesine bağlı Burmataş köyünde kapalı kalan son köy yolunu açmak için mücadele etti. Yer yer kepçe boyuna ulaşan kardan dolayı ekipler çalışmakta güçlük çekti. Köy sakinleri yol çalışmasının yapıldığı bölgeye gelerek ekiplere çay ikramında bulundu. Son köy yolunun ulaşıma açılmasının ardından köy içi ve yol genişletme çalışmasının olacağı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.