TOKİ mağduriyetleri devam ediyor

Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki TOKİ (Toplu Konut İdaresi) deprem konutlarıyla ilgili yaşanan mağduriyetler devam ediyor.

TOKİ mağduriyetleri devam ediyor
Yayınlama: 06.09.2023
577

Haziran 2022’de meydana gelen deprem sonrasında, Karlıova genelinde hasarlı ve kerpiç evler ile ahırların yeniden inşa edilmesine başlandı. Ancak üç yıllık bir süre zarfında hala teslim edilmemiş olan bu konutlarda dökülmeler ve çatlaklar meydana gelmeye devam ediyor. Evlerin hala teslim edilmemesi, büyük tepkilere neden oluyor.

Karlıova ilçesine bağlı Karabalçık köyünde yaşayan Turan Acar ailesi, evleri yıkıldıktan sonra yeni konutların teslimini bekliyorlar. Yaklaşık 11 kişilik aile fertleri, bu süreçte kira ödemek zorunda kaldıklarını ve artık konutların teslim edilmesini istediklerini dile getiriyorlar. Ayrıca, konutların inşaatının bitmeye yakın olmasına rağmen hala eksiklerinin olduğunu ve bazı konutlarda çatlaklar meydana geldiğini ifade ediyorlar.

Acar ailesi, yetkililere seslenerek, “Bir afet yaşadık ve devletimiz hasarlı evleri yıkıp yerine TOKİ konutlarını yapacağız dediğinde çok sevinmiştik. Ama üç yıldır köşe bucaklarda barınacak yer arıyoruz. Geçen sene teslim edilmesi gereken konutlar hala teslim edilmedi. Bu konutları kim yapıyor, kim kontrol ediyor bilmiyoruz. Sorunumuzu bildirecek bir muhattap bulamıyoruz. Evler bitmeye yakın ama çoğu şimdiden dökülmeye başladı ve birçok konutta büyük çatlaklıklar var. Yetkililerden ricamız, sessiz kalmayın; ya buna bir çözüm bulun ya da çıkıp bir açıklama yapın. Bu millet zaten perişan olmuş, bari devletin parası çarçur olmasın” şeklinde açıklamada bulundular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.