Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
BİNGÖL’de jandarma ekiplerinin 18-25 Eylül tarihleri arasında düzenlediği çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalanarak tutuklandı.
BİNGÖL’de jandarma ekiplerinin 18-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak tütün, etil alkol ve av tüfekleri de ele geçirildi.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde aranan kişilerin yakalanması ve suç unsurlarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü. Asayiş, Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık, Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele birimleri ile ilçe jandarma komutanlıklarının 18-25 Eylül tarihleri arasındaki çalışmalarında toplam 22 olaya müdahale edildi.
Çalışmalar kapsamında, ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama’ suçundan 5 yıl 31 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi ile ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı.
Adli makamlara sevk edilen 2 kişi, işlemlerinin ardından tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyon ve kontrollerde ise 1.777 kök kenevir/skunk bitkisi, 637 gram kubar esrar, 580 adet içi doldurulmuş makaron, 272 kilogram kıyılmış tütün, 20 litre etil alkol, 150 mililitre anason ve 4 av tüfeği ele geçirildi.
Operasyonlarda yakalanan 20 şüpheli hakkında, Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda gerekli adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.