“Fırat Turu” ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’yi Keşfetme Vakti Geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde turizmi canlandırmak amacıyla “Fırat Turu” programını başlattı.

“Fırat Turu” ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’yi Keşfetme Vakti Geldi
Yayınlama: 25.09.2023
11

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde turizmi canlandırmak amacıyla “Fırat Turu” programını başlattı. Program kapsamında seyahat acentelerine tur başına 36 bin TL’ye kadar destek sağlanacak, böylece bölgeye düzenlenen tur sayısının artırılması ve bölgenin tanıtılması gerektiğini belirtti.

2022 yılında başlatılan Fırat Turu Destek Programı ile bölge illerindeki turizm potansiyeli ortaya çıkarılmış ve bu amaçla bir dizi çalışma yapılmıştır.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, projenin bölge illerinde turizmi canlandırmak ve tanıtmak amacıyla önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Proje kapsamında bölgeye gelen turist sayısının arttığını ve pandemi dönemine rağmen tur firmalarının bölgeye ilgi gösterdiğini vurguladı.

Yoğunlu, 2023 yılında da Fırat Turu Destek Programı’nı sürdüreceklerini ve bölgenin turizm potansiyelini daha fazla ortaya çıkaracaklarını söyledi. Ayrıca, bölgedeki depremin etkileriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve turizmin de bu süreçte canlanmasının beklendiğini ifade etti.

Programın hedeflerinin, bölge illerine gelen turist sayısını artırmak, bölgeyi yeni bir destinasyon olarak tanıtmak ve turizm gelirlerini artırmak olduğunu belirten Yoğunlu, 2023 Yılı Fırat Turu Destek Programı ile seyahat acentelerine her bir tur için 36.000 TL’ye kadar konaklama desteği sağlanacağını açıkladı. Detaylı bilgilere www.fka.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.