Bingöl Devlet Hastanesi, Ayakta Arındırma Merkezi İle Madde Bağımlılığı Tedavisi Sunacak

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Nesibe Haydaroğlu, Bingöl’de madde bağımlılığı tedavisi için Ayakta Arındırma Merkezi’nin faaliyetlerine başlayacağını duyurdu. Haydaroğlu, merkezin kuruluş aşamasında olduğunu belirterek resmi işlemlerin başlatıldığını ifade etti.

Bingöl Devlet Hastanesi, Ayakta Arındırma Merkezi İle Madde Bağımlılığı Tedavisi Sunacak
Yayınlama: 19.12.2023
138

Ülkede madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren arındırma merkezleri hakkında bilgi veren Haydaroğlu, merkezin amaçlarının danışmanlık, bilgilendirme hizmetleri sunmak, ayaktan veya yatarak tedavi imkanı sağlamak, bağımlı bireylerin arınarak sağlıklı bir yaşama geçmelerini desteklemek olduğunu vurguladı.

Ayakta Arındırma Merkezi’ne başvuran hastaların geniş kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirten Haydaroğlu, tedavi programlarının hastanın durumuna özel olarak belirlendiğini ifade etti. Arındırma sürecinin ardından tedavinin ayakta veya yatarak devam edebileceğini aktaran Haydaroğlu, bu süreçte fiziksel yoksunluk belirtilerinin tedavisi ve psikososyal müdahalelerin önemine dikkat çekti.

Bağımlılık tedavisi sürecinde bireylere uyuşturucu madde kullanımıyla başa çıkma becerileri kazandırılacağını belirten Haydaroğlu, Bingöl Devlet Hastanesi olarak ilk etapta sadece ayaktan hasta kabul edeceklerini, ancak ilerleyen dönemlerde hizmet kapasitesini artırarak daha geniş kapsamlı hizmetler sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.