Girişimler Sonuç Verdi; Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Bingöl TSO), 696 sayılı KHK kapsamında kadroya alınan işçiler nedeniyle alt işveren firmaların karşı karşıya kaldığı kıdem tazminatı yüküne ilişkin uzun süredir yürüttüğü girişimler sonuç verdi. Söz konusu talep, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Girişimler Sonuç Verdi; Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi
Yayınlama: 30.01.2026

Bingöl TSO tarafından yapılan açıklamada, düzenleme ile geçmiş dönemlere ilişkin haksız rücu ve tahsilatların kaldırıldığı, devam eden dava ve icra süreçlerinin ise sonlandırıldığı belirtildi. Bu gelişmenin iş dünyası adına önemli bir rahatlama sağladığı vurgulandı.
Açıklamada, yeni düzenlemenin özellikle taşeron firmaların ayakta kalmasına katkı sunduğu, istihdamın korunması ve ekonomik sürdürülebilirlik açısından önemli bir adım olduğu ifade edildi.
Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, sürecin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a doğrudan iletildiğini hatırlatarak, “Üyelerimizin, işletmelerimizin ve emeğin yanında olmaya; sorunları konuşarak değil, çözüme kavuşturarak yol almaya devam edeceğiz” dedi.
Çintay ayrıca, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, sürece destek veren milletvekilleri, bürokratlar ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.